Mijn verhaal

Anderen helpen om het potentieel in zichzelf te zien en te ontwikkelen op creatieve, speelse manieren: dat is mijn passie van jongs af aan. En dit is mijn verhaal. 

Caring Karen

In een oefening kreeg ik deze alliteratie cadeau. En ze klopt. 

Tijdens mijn studie sociale pedagogiek leerde ik dat ik me mag laten raken door het schone én het rauwe in het leven van mensen die ik begeleid. Dat ik het niet voor hen kan oplossen. Me laten raken zonder over te nemen, zorgend aanwezig zijn: het werd een rode draad in wie ik ben en hoe ik werk. Ik ga op zoek naar kwaliteiten in mensen en versterk zo hun eigenwaarde en zelfredzaamheid.

Open en nieuwsgierig

Daarna ging ik aan de slag in de wereld van de arbeidsveiligheid en -omstandigheden. Ik gaf tal van trainingen om arbeiders zelf de risico’s van hun job te doen inschatten. Zo leerde ik als trainer zonder oordeel kijken naar deelnemers. Wie ik ook voor me heb. Enkel als ik open en nieuwsgierig blijf en stappen met hen zet, boek ik vooruitgang.

We need to take ourselves more seriously and learn to listen, watch, observe and sense.

– Johannes Schmidt, Inner Navigation

Ontwikkeling in stroomversnelling

Toen ik 35 was, maakte ik als moeder van drie energieke zonen de overstap naar HR consultancy. Het was springen en gewoon doen. 

Wat bleek? Mijn ervaring als trainer en frisse kijk op consultancy bleken een troef voor klanten. Samen deden we bijzonder intense trajecten met veel impact: een echte stroomversnelling voor mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Never underestimate the power of a few committed people to change the world.

– Margeret Mead

Ondernemen en keuzes maken

Ik ontdekte dat ik zelf aan het roer wou staan van mijn leven. Toen een klant me vroeg om in dienst te komen werd het me duidelijk dat neen zeggen mogelijkheden brengt. Het was de geboorte van Jungo: ik verbind. Met mezelf, met anderen, met het leven.

As for the future, your task is not to foresee it but to enable it.

– Antoine de Saint-Exupéry

Een ruime horizon

Ik blijf mezelf uitdagen om te groeien. Theory U, Trauma Healing, Systemic Constellations work, Self Connection: talrijke opleidingen, vooral rond persoonlijke groei en ontwikkeling, bieden mij een ruime horizon.

Bewust Bewegen

Praten alleen volstaat niet om diepgaande verandering uit te lokken, daar ben ik van overtuigd. Wat wel werkt? Kijken en luisteren naar wat ons lichaam ons laat zien. En verbinding leggen tussen hoofd, hart en lijf. Daarom volg ik nu een opleiding tot dans -en bewegingstherapeut bij Agape Belgium. 

Conscious awareness of movement is vital to experiencing the Wholeness of Life.

– Karen Studd & Laura Cox, Everybody is a body 

En verder …

Ik hou van het leven en van wat het mij heeft gebracht: drie eigen zonen en drie in mijn uitgebreide familie. Ik geniet van reizen, van de natuur tijdens fiets- en wandeltochten, van lezen en leren. Liefst in het gezelschap van mijn zielsverwant en levensgezel Jan.

Life is beautiful not because of the things we see or do. Life is beautiful because of the people we meet."

– Simon Sinek

Genoeg over mij: over naar jou

Waar sta je nu? Waar loop jij of je organisatie vast? Waar wil je naartoe? Leg het me voor. Ik luister, denk met jou mee en doe een voorstel voor een traject op maat.

Yools webdesign logo