Ik verbind voor je organisatie

Medewerkers zien hun rol en bijdrage. Nemen initiatief. Stuwen je organisatie vooruit. En brengen je cultuur tot leven. Dat zijn resultaten van je organisatietraject. 

Klinkt dit herkenbaar?

 • Visie, missie, identiteit: je organisatie is de richting wat kwijt. Vaak is dit al even bezig, maar door bijv. een nieuwe leidinggevende, fusie of plotse groei komt het nu aan de oppervlakte. Wat altijd al gewerkt heeft, werkt plots niet meer …
 • Je wil investeren in je team(s) om klaag- en zaaggedrag, spanningen en conflicten te vermijden of wordt daar nu al mee geconfronteerd. De samenwerking in één of meer teams stokt en de focus verschuift van de taken naar het interne reilen en zeilen. 
 • Je weet niet (meer) welke mindset en gedrag je in je organisatie wil zien. Je wil je mensen klaarstomen voor verandering. Of merkt dat ze zich van elkaar afsluiten. Elkaar geen feedback geven. Niet weten welke beslissingen ze zelf kunnen nemen.
 • Je wil dat mensen een kapstok krijgen om zelf meer te beslissen en zo je organisatie vooruit te stuwen. Of je staat voor een moeilijk beslissingsproces en wil tot een beslissing/resultaat komen waar iedereen achter staat.

Wat als …

 • … medewerkers zien hoe zij bijdragen tot het functioneren van hun team of organisatie? Dat verhoogt hun welzijn en versterkt de teamdynamiek.
 • … mensen vlot beslissingen nemen omdat jullie koers én hun rol duidelijk zijn? Ze tonen eigenaarschap, nemen initiatief en scheppen ruimte voor dienend leiderschap.
 • … jullie cultuur tot leven komt in de organisatie? Medewerkers spreken erover en spreken er elkaar op aan. Leiders stimuleren het, klanten ervaren het.
 • … medewerkers en leidinggevenden zich laten zien zoals ze zijn? Ze durven zich kwetsbaar opstellen en dat zorgt voor openheid. Vertrouwen. Vooruitgang.

Een verre droom?

Niet voor klanten waarmee ik een organisatietraject doorloop. Dit zijn de stappen:

 1. Eerst duik ik de diepte in met wie het probleem ervaart en voor wie de nood acuut is. Daarbij krijg ik snel zicht op wat er speelt en waar oorzaken liggen. Samen maken we de uitdaging glashelder en bepalen we waar we naartoe willen.
 2. Daarna werk ik een plan van aanpak uit en toets ik dat af bij de stakeholders. Gaan die akkoord, dan starten we de uitvoering. Daarbij zet ik een waaier aan methodes in en durf ik je mensen uit hun comfortzone lokken.
 3. Na het traject help ik stakeholders om op te volgen hoe deelnemers met de conclusies aan de slag gaan. Het doel? De inzichten en voornemens verankeren, zodat het niet blijft bij wat vrijblijvend geklets.

Without a mission and aligned forces every question and every day to day issue, becomes a confrontation with the fact there is no sense of a common purpose

– Daniel Ofman

 

Dit verwacht jij van zo’n traject

Je mikt op een bepaald resultaat? Ik ook. Daarbij neem ik verantwoordelijkheid voor het proces. Werkt de vooropgestelde aanpak niet voor je team, dan stuur ik bij tot zij in staat zijn om het beste uit zichzelf te halen. En zo het best mogelijke resultaat neer te zetten.

Komen daarbij moeilijkheden, spanningen of meningsverschillen naar boven? Dan verwacht je dat ik daarmee om kan. En jou help om er goed mee om te gaan. Geen zorgen: ik erken wat er speelt, bewaar zelf genoeg afstand en help de groep om er zijn weg in te vinden.

Waarom klanten voor mij kiezen?

Vertragen om te versnellen

Ik blijf doorvragen, waardoor een proces eerst soms iets meer tijd vraagt, maar dieper gaat en zo blijvende verandering in gang zet. Daardoor winnen we later in het traject veel tijd.

Zachte confrontatie

Ik hou de vinger aan de pols en behoud steeds de verbinding met je medewerkers. Ook als ik soms confronterende boodschappen moet brengen om mensen in beweging te krijgen.

Meer uit je team

Na +25 jaar begeleiding, training & facilitatie straal ik rust en veiligheid uit, ook al raken we moeilijke onderwerpen aan of ligt er veel op de plank. Daardoor slaag ik er in om het beste uit de groep te halen.

Tal van perspectieven

Systemisch kijken, Theory U, Osterwalders’ Business Model Canvas: ik benader uitdagingen in je team en organisatie vanuit diverse perspectieven om zo tot – soms verrassende – inzichten te komen.

Creatieve probleemoplossing

Met FourSight® zet ik waar relevant een pragmatische tool in die jou en je team snel inzicht geeft in je voorkeurdenkstijl bij creatieve probleemoplossing.

Ik denk graag al met jou mee.

Waar sta je nu? Waar loop je vast? Waar wil je naartoe? Leg het me voor. Ik luister, denk met jou mee en doe een voorstel voor je traject. Bel +32 498 17 78 91 of

Yools webdesign logo